Kaikki myytävänä olevat tuotteemme käyvät tarkan nikkelin testaus prosessin läpi. Nikkelitestiin käytämme Chemotechnique diagnostics, chemo nickel testiä. 

Verkkokaupassa ei myydä tuotteita, joista nikkeliä pääsee vapautumaan.


Käytössämme olevien korunosien materiaalit.

RUOSTUMATON TERÄS (koruteräs,RST, kirurgin teräs, stainless steel)

Ruostumaton teräs on kestävää metallia ja sen pinta on kulutuksen kestävää. Teräs korunosat kestävät hyvin kosteutta ja pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen, koska eivät kulu tai tummu ajan kanssa. Ruostumaton teräs on hyvä valinta nikkeliallergiasta kärsiville ja tätä pidetäänkin täysin allergiavapaana korumetallina. Ruostumattomasta teräksestä nikkeli ei liukene, koska se on sitoutuneena muihin metalleihin ja siksi ruostumaton teräs on turvallinen valinta.  Ruostumattomasta teräksestä voikin käyttää tuotteiden yhteydessä sanaa ”nikkelitön”, koska nikkeliä ei vapaudu iholle.

Ruostumaton teräs on pääasiassa rautaa, jossa on seassa kromia,nikkeliä mangaania, molybdeeniä, hiiltä, kuparia sekä typpeä. 

Verkkokaupassamme myynnissä olevat teräskorut on testattu nikkelitestillä. Testin perusteella korunosista ei liukene nikkeliä, ja näin ollen ne ovat turvallisia käyttää.

Valikoimasta löydät teräslaadultaan 304 sekä 316 korunosia, joita kutsutaan myös kirurgin teräkseksi. Joitain riipuksia saattaa olla myös 201. Näistä käytämme otsikoissa lyhenteenä rst.

Kullattu ruostumatonteräs (kirurgitreräs) korunosat ovat laadultaan 304 ja 316. Eli näissä on kultaus pinnassa, osassa tuotteita on myös 18K tai 24K kultaus.

Kultaukset ovat pinnoitettuja ja saattavat ajan kuluessa myös kulua pois, riippuen käytön määrästä. Kultauksen kulumiseen vaikuttaa kosmetiikka, hiki, kosteus ja hankaus.


ALUMIINI

Alumiini on maailman toiseksi käytetyin metalli raudan jälkeen. Alumiini on kevyttä ja painaa vain noin kolmasosan teräksen painosta, silti alumiinilla on täysin samat lujuusominaisuudet kuin teräksellä. 

Alumiini kestää hyvin ilman ja veden vaikutusta eikä siis ole altis korroosiolle tai ruosteelle ja siksi sitä käytetään usein teräksen sijasta.

Alumiini muodostaa luontaisesti pintaansa suojaavan oksidikerroksen, joka suojaa tehokkaasti alumiinin pintaa. Oksidikerros muodostuu myös ajan myötä tulevien naarmujen päälle, eli voidaan sanoa alumiinin korjaavan itse itseään.

Alumiinia käytetään mm. autoissa, junissa, laivoissa, lentokoneissa, sairaalavälineiden sekä lääkkeiden steriileissä pakkauksissa.


KUPARI

Kupari on korumateriaalina työstettävyydeltään hyvin miellyttävää. Vaikka kuparin hinta on vuosien saatossa noussut huimasti, on se epäjalona metallina edelleen edullista hopeaan verrattuna, ja mahdollistaa näin hyvinkin näyttävien korujen valmistamisen. Kupari on myös ulkonäöltään kauniin lämminsävyinen verrattuna viileään hopeaan, ja näyttää erityisen upealta patinakäsittelyn jälkeen.

Kupari ei sisällä nikkeliä, mutta kupariallergiaa voi joissakin tapauksissa esiintyä.

Joillakin henkilöillä korun kupari saattaa reagoida iholla olevien kemikaalien (meikit, hiki, hajuvesi) kanssa aiheuttaen ihon värjääntymisen. Tämä sinänsä harmiton mutta ikävä reaktio on yleisempi kokonaan kuparisten korujen yhteydessä, mutta ihotyypistä riippuen sitä voi ilmetä myös hopeakorujen käyttöön liittyen johtuen hopean kuparipitoisuudesta.


MESSINKI

Messinki on kuparin ja sinkin seos, jota voidaan valmistaa eri sekoitussuhteilla. Seossuhdetta muokkaamalla saadaan ominaisuuksiltaan erilaisia messinkejä. Paljon kuparia sisältävä messinki (tompakki, punamessinki) on sävyltään keltaisen sijasta punertavaa. Sitä voidaan käyttää pieniin koriste-esineisiin tai koristeellisiin käyttöesineisiin korvaamaan puhdasta kuparia, sillä sen mekaaninen lujuus ja korroosionkesto ovat paremmat ja sävy vain hieman vaaleampi. Se voidaan päällystää esimerkiksi kromilla, alumiinilla tai hopealla. Kun pinnoite kuluu pois koholla olevista kohdista, niistä paljastuu kuparin sävy, mikä voi olla tarkoituksenmukainen taiteellinen tehoste. PRONSSI

Pronssi on titaanin ohella yleisin ja turvallisin koruteollisuuden käyttämistä epäjaloista metalleista. Pronssi on kuparin, tinan ja sinkin seos ja hapettuu ja tummuu helpommin kuin jalometalli.AKRYYLI (PMMA)

Akryyli on muovia (Polymetyylimetakrylaatti) on hyvin valoa läpäisevää muovia. Akryylin etuihin kuuluu sen keveys, materiaalin edullinen hinta ja kestävyys.

Esimerkiksi useat erilaiset helmet valmistetaan akryylista.


PUU

Puu on ollut maailmalla kautta aikojen suosittu materiaali koriste-esineissä, korumateriaalina ja muotoilussa.

Puu on kaunis, ekologinen ja edullinen vaihtoehto korujen valmistamiseen.


SILIKONI (polysiloksaani)

Silikoni eli polysiloksaani on polymeeri kuten muovi. Silikonin pääraaka-aine ei kuitenkaan ole öljy kuten muovin. Silikoni on valmistettu  hiekasta (kahdesta alkuaineesta, piistä sekä hapesta)
Silikoni voi olla kumimaista tai täysin kiinteää. Silikoni ei sisällä mitään allergisoivia aineita. Silikoni on kevyt, turvallinen, kestävä ja helppo pitää puhtaana.

 


UV-HARTSI

Resin pro uv creation 

* Uv hartsi 

* Kiiltävä ja täysin läpinäkyvä 

* Yksikomponenttinen 

* Täyttökyky 1-5ml kerrallaan 

* Juokseva koostumus 

* Naarmuton ja kellastumaton 

* Kuivumisaika 60 sekuntia 

* Nopea kuivuminen 

* Irtoaa helposti muotista 

* Sopii hyvin koru ja muottitöihin 

* Helppo käyttää 

* Voi levittää ohuita kerroksia 

* Myrkytön 

Resin pro uv creation on läpinäkyvä geeli, joka on valmistettu akryylistä ja myrkyttömästä materiaalista ja kovettuu uv:n vaikutuksesta. Hartsi on suunniteltu korujen valmistamiseen. Hartsi on yksikomponenttinen eli ei tarvitse kuin vain käyttää suoraan pullosta ilman mittasuhteiden sekoittelua. Hartsia voi värjätä jauheilla ja tahnalla. Sekaan voi lisätä glitteriä ym. Uv-hartsissa mica värijauheet sopivat parhaiten. Kuivumisaika riippuu levityksen paksuudesta ja lisätyistä pigmenteistä. Uv hartsi ei sovellu alkoholimusteiden kanssa värjäämiseen. Suositeltava levityskerron on 3mm. Uv-hartsi kovettuu välittömästi 60 sekunnissa 36W UV-lampulla tai auringonvalolla.EPOKSIHARTSI

Resin pro-i Creation epoksihartsi 

* Kirkas, kiiltävä ja kestävä epoksi 

* Korkea läpinkyvyys, vähäinen kellastuminen, uv suojattu

* Kaksikomponenttinen ( hartsi+kovete) 

* Täyttökyky 1-10mm * Juokseva koostumus

* Kuivumisaika 6-24h (1mm 30´c 3-6h) 

* Nopea kuivuminen 

* Irtoaa helposti muotista 

* Sopii hyvin koru ja muottitöihin. 

* Sekoitus suhde: 100:50 (painon mukaan) 

* Sekoitusaika n.2minuuttia

* Työstöaika 150g 25-30´c 10-20min

* Työstöaika 30g 20-25´c 10-15min

* Myrkytön 

Resin pro i Creation on ammattimainen tuote, joka on erityisesti suunniteltu korujen luomiseen. Valmis työ näyttää kristallilta tai lasilta. Epoksista voit valmistaa paljon erilaisia koruja vain mielikuvitus on rajana. Epoksihartsi kuivuu nopeasti ja kuivuttuaan on läpinäkyvä, luja ja kiiltävä. Erityisen koostumuksen ansioista luomuksen voi poistaa muotista 6-8h jälkeen. Suurin lujuus luomukselle syntyy 24-48 tunnin kuluttua. 

Epoksihartsi on kaksikomponenttinen ( hartsi+kovete) eli yhdistään kaksi ainetta keskenään, josta syntyy kestävä epoksi. Epoksissa on alhainen viskositeetti, joka vähentää ilmakuplien esiintymistä kovettumisen aikana. Epoksilla on uv-säteiden kestävyys sekä se sietää hyvin kosteutta, eli valmiit korut voi kastella ja niiden kanssa voi uidakin. Materiaali on neutraali kotitalouskemikaaleille. Valmiilla materiaalilla on myös hyvä lämmönkestävyys, mutta välttäisin varmuudeksi saunaa.


KORUJEN HOITO JA SÄILYTYS

Kun pidät koruista huolta ne säilyvät myös kauniina pidempään. Hopeoidut ja kullatut korunosat eivät valitettavasti ole ikuisia, ajan saatossa hopeoinnin ja kullatun materiaali tulee näkyviin. Korunosat voivat myös tummua ajan kanssa. Tummumisen aiheuttaa metallin hapettuminen. Hapettumista syntyy ilmansaasteista, kosteudesta, ihon ph:sta, voiteista, sekä hajuvesistä.


Pystyt itse vaikuttamaan korujen ikään. Korujen kanssa ei kannata mennä suihkuun, uimaan eikä saunaan. Liiallinen kosteus ja kuumuus voivat vaurioittaa ja kuluttaa koruja. Myös hiuslakat, hajuvedet ja deodorantit vie kiiltoa ja muuttaa korujen väriä. Kannattaa siis ehostaa ensin ja lopuksi pukea korut.


Koruja kannattaa säännöllisesti puhdistaa esimerkiksi pehmeällä vähän kostutetulla mikrokuituliinalla ja lopuksi vielä kuivata. Myös pyyhkäisy kuivalla pehmeällä liinalla poistaa suurimman osan korun pinnalle muodostuneista epäpuhtauksista. Vältä kuitenkin turhan kovaa hankaamista.


Koruja kannattaa aina säilyttää erikseen toisistaan, ettei synny turhaa hankautumista. Korut kannattaa laittaa johonkin korutelineeseen, laatikkoon tai pussukkaan. Kaulakorut on hyvä säilyttää roikkuen tai väljästi laskostettuna omassa pussukassa.